Mattias Wolf

03-10-2023

Mitt namn är Mattias. Jag är i skrivande stund 24 år gammal, en utåtriktad och i huvudsak glad kille som trivs mycket bra här på Bunkern Bokar. Här har jag fått praktisera sedan projektstart 2021, mitt i pågående Covidpandemi.

Jag är född med ett utstickande utseende samt synnedsättning, vilket kan få människor ute i arbetslivet att undra om jag är kapabel till att utföra arbetsuppgifter som man utför på arbetsplatser. När jag var liten gjordes tester på mig om jag skulle gå i specialanpassad skola/särskola eller om jag skulle klara av vanlig skolgång, det blev de sistnämnda med specialpedagog och extra tid för prov/inlämningar.

Jag har gång på gång fått vara med om att det ska göras nya utredningar på hur mycket jag kan tänkas orka jobba, resultatet har kommit fram till ca 50%, fine! Sedan kommer jag till nya praktikplatser och bollen börjar på nytt från start. Men hur länge jag är kapabel till att jobba och sedan klara av de privata måstena beror såklart på arbetsuppgifterna och miljön på arbetsplatsen.

Här på Bunkern Bokar är också en plats där jag trivs. Men om vi inte kan fortsätta som verksamhet (Bunkern Bokar är ett arvsfondsprojekt där finansieringen tar slut vid årsskiftet) och jag hamnar i samma situation som tidigare så vet jag inte vad, än är jag ung men klockan tickar. Tick tack, tick tack.