Bunkern bokar är ett nystartat bokningsbolag där vi erbjuder högklassig och spännande musik. Vi bokar band med musiker från “Kulturföreningen Bunkern” från Göteborg. Här hittar ni Västsveriges mest efterfrågade band, verksamma internationellt och nationellt. Våra band rör sig i varierande genrer:  jazz, impro, world, blues, nutida musik.

Bunkern bokar – ett Arvfondsprojekt

Bunkern bokar är ett treårigt Arvsfondsprojekt startat år 2021 som utbildar personer med olika funktionsvariationer. Vi håller till i Kulturföreningen Bunkerns lokaler i centrala Göteborg. Utbildningen handlar om marknadsföring och PR inom musikbranschen. Vi jobbar med bokning av band, och lär oss gemensamt alla de sysslor som krävs för att boka in konserter. Det kan vara till exempel textproduktion, foto, film, sociala medier, digital marknadsföring, kundregister och säljarbete. 

Vi har vår utbildningslokal på samma ställe som musikernas replokaler, därför blir kommunikationen med dem snabb och enkel. Det kan bli snack över en kopp kaffe i det gemensamma pentryt, eller så bjuder vi in musiker som vi intervjuar om deras planer. 

Projektet skapar en win-win situation. Personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden får lära sig nya arbetsuppgifter och musikerna på Bunkern får komma ut och göra fler konserter. Nya nätverk skapas som leder till arbetstillfällen för båda grupperna. 

Samarbetspartners: LaSSe Brukarstödcenter, GIL- Göteborgskooperativet för Independent Living, Coompanion, Kulturföreningen Bunkern.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Här kan du läsa det senaste
om våra artister och se deras aktuella spelningar.