Becka & The Funky Flakes spelar soul och funklåtar i egna arrangemang blandat med egenskrivet material. Musiken är svängig, dansant och uttrycket är kaxigt. Boka Becka & The Funky Flakes!

Becka & The Funky Flakes

Becka & The Funky Flakes startades hösten 2014 och efter ett uppehåll har de nu börjat spela in en EP som ska släppas till sommaren. 

Bandet har en feministisk kärna som grund och startades med syftet att framföra funkmusik som skrivits och/eller framförts av kvinnor, varav flera inte är så kända. 

”I vår tolkning av They Say I´m Different av Betty Davis, namnger jag i slutet av låten olika kvinnor inom funkgenren, till skillnad från originalversionen där Betty Davis hyllar olika blueslegender, varav de flesta är män.” – Becka
Lyssna på deras version i spelaren till höger.

2014-2016 spelade Becka & The Funky Flakes bl.a. på Fasching, Nefertiti, Crescendo Jazzklubb, Frölunda Kulturhus, Göteborgs Kulturkalas, Lidköpings Porslinsfestival och Blue Bird Jazz Club i Kristianstad. De var även på turné i Bangalore i Indien med stöd av Kulturrådet. Där spelade de på hotell, klubbar, barnhem, skolor och festivaler. 

Musiker

Rebecka Lindstedt – Leadsång
Olimpia Dynarek – Keyboard/sång
Jacki Román
Gitarr/sång
Annika Törnqvist
Elbas
Malin Almgren – Trummor/percussion
Paulina Moberg – Trombon/sång
Klara Lannsjö – Trumpet/sång
Frida Thurfjell – Tenorsaxofon/sång

Boka Becka & The Funky Flakes

Vill du boka bandet? Ta kontakt med Bunkern Bokar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Här kan du läsa det senaste
om våra artister och se deras aktuella spelningar.