Nyskapande musikdramatik som bearbetar aktuella ämnen. Tillgängligt, oväntat, härligt, experimentellt och unikt på en och samma gång. Boka NewOpera CO!

2006 startade kompositören och tillika Atalantes konstnärlig ledare Niklas Rydén NewOpera CO för att arbeta med att skapa nya former för musikdramatiskt berättande. Resultatet har blivit en unik form av musikdramatik, en slags sjungen teater, som inte låter som opera och inte heller som musikal. En av Niklas grundidé med NewOpera Co är att texten skall vara lätt att höra. Detta skriver han mer om i sitt Nyoperamanifest. New Opera CO har väckt stor uppmärksamhet med uppsättningarna “Uppvind” och “Vi i Villa” som nått en bred publik i alla åldrar. Många som sagt att de brukar ha svårt för vanlig opera, har tyckt detta är något helt annat.

Idéen har varit att pröva alternativa sätt att närma sig visionen om det sjungna dramat. Vad händer om man sjunger med mer naturlig klang än operans? Om man sjunger vanlig vardagsdialog? Om man tar upp aktuella ämnen istället för myter, kungligheter och krig från svunna tider. Blir det bara fånigt att sjunga då? Kan man ändå ha kvar operans förmåga att uttrycka det storslagna, att omfamna de allmängiltiga och eviga frågorna, gestalta upplevelser av livet, döden kärleken och hatet?

Aktuella projekt
Requiem – En mässa för vår tid
The Swans – Sånger om döden
Sånglösa – Nyopera för barn (6-10 år)

Musicians

Niklas Rydén: Kompositör och Konstnärlig ledare
Amanda Nordmark: Projektledare

Boka NewOpera CO

Do you want to book the band? Get in touch with Bunkern Bokar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Här kan du läsa det senaste
om våra artister och se deras aktuella spelningar.